Petra Wolthuis
Medisch Journalist

Archief

Mishandeld en verwaarloosd

‘Niemand zag wat er thuis gebeurde’ (Alert Magazine, 2018)

Ted Kloosterboer (55) werd van haar vijfde tot haar achtste jaar verkracht door haar vader en vanaf haar geboorte psychisch mishandeld en verwaarloosd door haar moeder. ‘Ik leerde als kind dat ik onbelangrijk was, want niemand greep in.’

Lees meer

Gek van het bellen

Elke dag urenlang bellen

Een telefoon, mobiel of niet, is een prachtige uitvinding om met elkaar in contact te blijven. Een telefoon kan echter ook voor veel stress zorgen, weet Marijke Maas (68) uit Amstelveen. Haar dementerende moeder belde haar voortdurend. ‘Ik werd er helemaal gek van’.

(www.mantelzorgnieuwsbrief.nl)

Lees meer

over Klompvoetjes

Noa & VGZ (sept. 2013)

Een klompvoet is een aangeboren afwijking van de voet. Orthopedisch chirurg dr. Thea Sijbesma van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop volgt kinderen met klompvoetjes jarenlang. Volgens de arts is het belangrijk dat de behandeling op een zo jong mogelijke leeftijd start, het liefst vlak na de geboorte.

Lees meer

Thuis sterven

Waar wil jij sterven? (Trouw, 28 november 2014)

Het liefst sterven mensen thuis, in hun eigen omgeving omringd door dierbaren. De realiteit is echter anders. Slechts eenderde van alle Nederlanders overlijdt daadwerkelijk thuis

Lees meer

Onze genen op straat

Onze genen liggen op straat (Trouw 14 september 2013)

De schatkamer aan DNA-materiaal veroorzaakt nieuwe dilemma's op het gebied van privacy. 'Lichaamsmateriaal wordt gedeeld met onderzoekers over de hele wereld'.

Lees meer
Geen download beschikbaar
Social Media